Praktijk voor Haptotherapie
Marleen van Leeuwe

Wat anderen over mij zeggen:

"Ik was al erg lang mijn zelfvertrouwen kwijt. En na verloop van tijd werkte ook mijn lichaam niet meer mee. Wat mijn hoofd niet kon bevatten maakte mijn lijf pijnlijk zichtbaar. Marleen heeft mij, stap voor stap, weer geleerd in contact te komen met mijn lichaam, vrede te sluiten, vriendschap te bouwen. In ogenschijnlijk eenvoudige oefeningen gingen deuren naar een oude wereld open. De wereld die ik als kind kende, maar was kwijtgeraakt.
Door nabijheid, door aanraking, haar rustige stem, ontdekte ik opnieuw wat het is om er te mogen zijn, in alle kwetsbaarheid. Was mijn lichaam eerst een verstekeling, een onbekende vreemdeling onderweg, nu is het een gewaardeerde reisgenoot. Het smalle bergpad of de brede zandweg: waar de reis ons brengt is minder belangrijk dan het samen kiezen.
Lichaam en geest: één. Dankjewel Marleen!"
Otto S

"Prettige vrouw die goed kan luisteren. Ik voelde me er op mijn gemak. Absoluut niet zweverig, maar concrete tips en oefeningen.
Ik heb geleerd beter naar mijn lijf te luisteren en grenzen aan te voelen. Ik heb er veel aan gehad, zowel privé als in mijn werk als hulpverlener."
Een tevreden huisarts

"De sessies bij Marleen vormen een mooie aanvulling op de gesprekken die ik bij een psycholoog heb. Als ik denk dat ik al een hele Piet ben, komt vaak door de aanraking de lichamelijke verrassing dat er toch onbewust nog emoties dwarszitten, patronen vastzitten. Ik ervaar steeds opnieuw ‘aan den lijve’ dat geestelijke spanning zich omzet in lichamelijke spanning.
Het geduld en de betrokkenheid van Marleen helpen mij mezelf te accepteren, naar mijn behoeften te luisteren en mijn grenzen te bewaken. Ik vind het wonderlijk te ervaren dat er juist daardoor weer beweging komt en ook meer acceptatie van en ruimte voor anderen.
Kortom, Marleen is een heel fijne, professionele therapeute om dit proces mee te doorlopen. Betrokken, warm, geduldig, professioneel."
Karrien V

Ik heb de hulp van Marleen als zeer prettig en praktisch ervaren. Ze luistert aandachtig en vraagt op een prettige manier door. Zodoende heeft ze mij heel goed geholpen om mezelf weer te leren kennen en te luisteren naar wat ik voel. Een tophaptotherapeut!
Arie van B

"Wat Marleen me heeft geleerd is niet in een cijfer uit te drukken.
Angst overheerste mijn leven. Jaren had ik last van paniekaanvallen en ervaarde ik stress om de kleinste dingen. De onrust en vermoeidheid die dat met zich meebracht maakte mijn wereld heel klein. Uiteindelijk vond ik Marleen.
Met haar ontzettend goede vermogen om te luisteren, te kijken, aan te voelen en in te leven heeft ze me, met alle handvatten die de haptonomie biedt, in contact gebracht met mijn lichaam waarin mijn paniek en stress tot uiting kwam. Van hieruit heeft ze me geleerd om daadwerkelijk te luisteren naar mijn lichaam en was ik steeds meer in staat mijn handelen af te stemmen op dat waar ik het contact compleet mee kwijtgeraakt was: mijn zelf.
Dankzij Marleen zijn de paniekaanvallen uit mijn leven verdwenen. De vrijheid die dat brengt is grenzeloos."
Marloes S

"Marleen leerde mij om op een andere manier naar mezelf te kijken, waardoor dingen die voorheen ongrijpbaar waren, opeens hanteerbaar werden.
Een paar jaar later ben ik nog eens naar haar toe gegaan toen het mij niet lukte een keus te maken in een privé-kwestie, omdat ik mijn gevoelens totaal niet plaatsten kon. Zij heeft mij in één sessie in contact met mijn gevoel gebracht aangaande die kwestie waarna ik in staat was een keus te maken waar ik helemaal achter stond.
Als ik weer eens op een punt kom waarop ik gevoelsmatig met lege handen sta, geen handvatten of leidraden meer heb, dan zal ik zeker weer naar Marleen gaan."
Anneke van M

"Voor ik bij Marleen kwam, was ik altijd druk bezig met anderen: om hen zo veel mogelijk te helpen. Daardoor had ik mezelf helemaal weggecijferd en wist dus niet meer wat ik zelf voelde en leuk vond.
Bij Marleen voelde ik mij gelijk om mijn gemak. Door een ontspannen sfeer en door het stellen van de juiste vragen heeft ze mij geholpen weer in contact te komen met mezelf. Nu weet ik weer wat ik zelf leuk vind en als ik mensen help is dat een keuze geworden en geen automatisme."
David S

"Wat Marleen voor mij heeft betekend kan ik het best omschrijven door de woorden 'daar zijn geen woorden voor'. Mijn moeder en vader hebben mij het leven gegeven en door Marleen kreeg ik toegang tot het LEVEN.
Doordat zij naast mij kwam zitten kon ik mijzelf beginnen te voelen en daar bouw ik nog elke dag op verder. Grenzeloos tot bloei kunnen komen terwijl je eerst alleen maar hopeloos zoekende was, in welke woorden vat je dat?"
Bien B

"Marleen werkt heel plezierig, rustig en ook doortastend.
Door de rust kon ik goed mijn verhaal bij haar kwijt en kon ik tegelijkertijd mijn lichaam voelen. Dit met behulp van de haptonomie-technieken. Het mooie is dat je dit thuis jezelf eigen kunt maken. Je kunt leren met jezelf in een innerlijke dialoog te gaan, met ook daaruit je eigen antwoorden vinden.
Dank hiervoor!"
Ellen M

Copyright ©2023 Haptotherapie van Leeuwe | Productie: Thomas Klabbers | Webdesign: Walraven WebWerk